• Τηλέφωνο: 213 023 8752
  • info@sedpekat.gr

TOVIMAGR: Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΣΕ ΘΕΜΕΛΙΑ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Εικόνες ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.
28 Σεπτεμβρίου, 2022

ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.: Η εταιρεία που μετατρέπει τα μπάζα σε θεμέλια της κυκλικής οικονομίας. Η ανακύκλωση και ορθή διαχείριση των Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) αποτελεί αναγκαίο βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος

ΤοΒΗΜΑ Team

Με την οικοδομή να σημειώνει ανάκαμψη στην Ελλάδα στη διάρκεια των τελευταίων ετών, το ζήτημα της ορθής διαχείρισης των ΑΕΚΚ (Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων) γίνεται σημαντικότερο από ποτέ. Ωστόσο, παρά την προειδοποίηση του ΕΟΑΝ ότι τα ΑΕΚΚ θα πρέπει να ανακυκλώνονται και να επιστρέφουν στην παραγωγική διαδικασία, στη χώρα μας εξακολουθούν να λειτουργούν συστήματα ανακύκλωσης που παρακάμπτουν τις ορθές πρακτικές διαχείρισης, με το πρόβλημα να γίνεται εντονότερο στις περιαστικές περιοχές.

Ο ρόλος της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.

Αυτή την εικόνα επιδιώκει να αλλάξει το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Προϊόντων Εκσκαφών και Κατεδαφίσεων «ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.», ένας από τους κορυφαίους φορείς διαχείρισης μπάζων – ΑΕΚΚ στην Ελλάδα, επιδιώκοντας να καταρρίψει τους μύθους που συνεχίζουν να υφίστανται σε σχέση με τις ορθές πρακτικές και λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη οργάνωσης στον τομέα, αλλά και τις ανησυχίες του κοινού για τη «ζωή» των ΑΕΚΚ μετά την ολοκλήρωση των εκάστοτε έργων.

Εδώ και χρόνια, η ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. συμβάλλει στην αξιοποίηση των μπάζων, σε συνεργασία με διαχειριστές Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων, κατασκευαστές, εργολήπτες τεχνικών και οικοδομικών έργων, φορείς εκμίσθωσης εξοπλισμού και παροχής υπηρεσιών προσωρινής αποθήκευσης, συλλογής και μεταφοράς των ΑΕΚΚ. Στον πυρήνα της στρατηγικής της βρίσκεται η δυναμική υποστήριξη της πρόληψης παραγωγής των αποβλήτων, αλλά και η ορθή διαχείριση και καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης διάθεσης των μπάζων.

Στις υπηρεσίες της συγκαταλέγεται και η σφαιρική ενημέρωση για τις ορθές πρακτικές εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων των έργων, για τους οποίους μέχρι και σήμερα συχνά επικρατεί άγνοια.

Δείτε όλο το άρθρο ΕΔΩ

Μετάβαση στο περιεχόμενο