• Τηλέφωνο: 213 023 8752
  • info@sedpekat.gr

Η συμμετοχή της ΣΕΔΠΕΚΑΤ στη 15η Πανελλήνια Σύνοδο ΦοΔΣΑ

Η συμμετοχή της ΣΕΔΠΕΚΑΤ στη 15η Πανελλήνια Σύνοδο ΦοΔΣΑ
15 Νοεμβρίου, 2023

Η συμμετοχή της ΣΕΔΠΕΚΑΤ στη 15η Πανελλήνια Σύνοδο ΦοΔΣΑ

Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΑΕ έδωσε δυναμικά το παρόν στη 15η Πανελλήνια Σύνοδο των ΦοΔΣΑ που πραγματοποιήθηκε 2 έως 4 Νοεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Elite City Resort, στην Καλαμάτα με κεντρικό θέμα: «Διαχείριση Απορριμμάτων – Ζητήματα Προσαρμογής στο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο».

Η σύνοδος διοργανώθηκε από το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο ΦοΔΣΑ) και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η σύνοδος τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με τη συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος Δημήτριος Κλωνής και η κα Βιτζιλαίου Μαρία, μίλησαν για την κυκλική οικονομία, τις καλές πρακτικές εναλλακτικής διαχείρισης ΑΕΚΚ και πως μπορούν τα δευτερογενή υλικά να προωθηθούν ξανά στην αγορά. 


Το  πρόγραμμα της Συνόδου περιείχε συνολικά 21 εισηγήσεις με βασικές θεματικές: Διαχείριση απορριμμάτων, προοπτικές, προκλήσεις και στόχοι για το 2030, ανακύκλωση,  κυκλική οικονομία στην Ελλάδα, προσαρμογή των ΠΕΣΔΑ στις απαιτήσεις της νομοθεσίας, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και άλλα κίνητρα  για τους ΦοΔΣΑ και δήμους για αύξηση της ανακύκλωσης. Το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Εκσκαφών και Κατεδαφίσεων ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α. Ε., έδωσε λύσεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τα μπάζα του δήμου τους.

Η σύνοδος έκλεισε με ενδιαφέρουσες προτάσεις και προβληματισμούς όλων των συμμετεχόντων ανταλλάσοντας απόψεις και ιδέες για τα θέματα που απασχολούν τους κλάδους δράσεων και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Tags: ,
Μετάβαση στο περιεχόμενο