• Τηλέφωνο: 213 023 8752
  • info@sedpekat.gr

Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ στο ΣΠΑΥ FORUM

26 Μαρτίου, 2024

Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ, με στόχο την κυκλική οικονομία και την αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας, παρευρέθηκε σε ένα από τα κορυφαία περιβαλλοντικού χαρακτήρα γεγονότα της χρονιάς, στο ΣΠΑΥ FORUM. Θέμα αυτής,  “Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθεκτικές πόλεις”, το μέλλον της Αυτοδιοίκησης. 8 Υπουργοί, 80 Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα και συνολικά 120 καταξιωμένοι και διακεκριμένοι ομιλητές συμμετέχουν ενεργά στο κορυφαίο FORUM για το περιβάλλον, που έγινε θεσμός, από τον μεγαλύτερο περιβαλλοντικό σύνδεσμο της χώρας, το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Σε ένα διήμερο διαλόγου και προτάσεων, στις 11 και 12 Μαρτίου 2024, ο Υμηττός συγκεντρώνει το Πανελλαδικό ενδιαφέρον και αποτελεί αντικείμενο μελέτης, συζήτησης και πρότυπο για την Πολιτική Προστασία υπό το πρίσμα της Αυτοδιοίκησης.

Είχαμε την τιμή να συνομιλήσουμε με τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα, την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κα. Σοφία Βούλτεψη που τους ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας δόθηκε να επικοινωνήσουμε την ανακύκλωση των ΑΕΚΚ και το όραμα μας για μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη.

Ακόμη, συνομιλήσαμε με τον Δήμαρχο Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, τον  Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Κωνσταντάτος Ιωάννης, τον Δήμαρχο Παιανίας, κ. Ισίδωρο Μάδη, τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, κ. Παναγιώτη Μανούρη, τον Αντιδήμαρχο Σάμη, κ. Σπύρο Σπαθή και την Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, κα. Τσέκου Μάγδα.

Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ στηρίζει την ανάπτυξη κυκλικής οικονομίας μέσω της συμβολής των τοπικών φορέων και Δήμων στη διαχείριση των αποβλήτων. Η προώθηση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση προς την υιοθέτηση πιο βιώσιμων πρακτικών αποτελεί θεμέλιο για να μπορούν όλοι οι πολίτες και η τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλλουν στην κυκλική οικονομία. 

O Σ.Π.Α.Υ. εκτελεί μια σειρά δράσεων όπως εργασίες απομάκρυνσης χόρτων, σκουπιδιών και κάθε εύφλεκτης ύλης, συντηρήσεις συστημάτων πυρόσβεσης, συντηρήσεις και καθαρισμούς δασικών οδών, επισκευές πυροφυλακίων και παρατηρητηρίων, εθελοντικές αναδασώσεις και πληθώρα δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τον Υμηττό. Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ στήριξε τη δράση του και πέρσι, καθώς έλαβε μέρος στον καθαρισμό του Υμηττού και συνέβαλε σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

Μετάβαση στο περιεχόμενο