• Τηλέφωνο: 213 023 8752
  • info@sedpekat.gr

 Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ στην 6η διεθνή έκθεση Verde.tec – ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.

04 Απριλίου, 2024

Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ συμμετείχε επιτυχώς στην 6η διεθνή έκθεση Verde.tec με θέμα το Περιβάλλον, την Κυκλική Οικονομία και τις Έξυπνες Πόλεις που διοργανώθηκε στις 29 – 31 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία. 

Για τις τρεις αυτές ημέρες, στο VERDETEC FORUM τέθηκαν και αναλύθηκαν τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τον περιβαλλοντικό τομέα στις μέρες μας, μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις, εταιρικές παρουσιάσεις και σεμινάρια.

Εκθέτες από την Ελλάδα καθώς και το εξωτερικό συνέβαλαν στη συγκεκριμένη έκθεση, προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης και Πολιτείας. Στο κορυφαίο αυτό εκθεσιακό γεγονός, βρισκόμασταν στο περίπτερο Β9, όπου ενημερώσαμε εκατοντάδες επισκέπτες αλλά και εκθέτες για τις δράσεις και τις υπηρεσίας μας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουμε και τις νέες γενιές σχετικά με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών.

Μια από τις σημαντικότερες συζητήσεις κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ήταν με την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, κα Ρωξάνη Μπέη.

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν και η συνάντηση μας με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), Δρ. Αλεξάνδρα Σοφία Τόγια, όπου και συνομιλήσαμε σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη στη χώρα μας.

Η ΣΕΔΠΕΚΑΤ είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Αντιδήμαρχο Πειραιά, κ. Παναγιώτη Ρέππα, αναφορικά με τα ΑΕΚΚ και τον Δήμο Πειραιά.

Επιπλέον, χαρήκαμε που μας επισκέφτηκαν και οι εκπρόσωποι του Δήμου Σάμης Κεφαλονιάς. Τιμή μας, που συναντήσαμε και πάλι τα μέλη της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων με τον Διοικητή τους Ιωάννη Κολοβό, με τους οποίους μοιραστήκαμε το όραμα μας ως προς τη βιωσιμότητα.

Κατά την παρουσία μας στην έκθεση, ενημερώσαμε και ευαισθητοποιήσαμε παιδιά γυμνασίου και  λυκείου σχετικά με τη διαχείριση και ανακύκλωση των ΑΕΚΚ. Συμβάλλοντας ενεργά στη δράση της βιώσιμης ανάπτυξης και έχοντας ως πυξίδα το τρίπτυχο οικονομία, ανακύκλωση και σύγχρονη διαχείριση των ΑΕΚΚ, η ΣΕΔΠΕΚΑΤ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με σχετικούς ομιλητές, στελέχη και συμβούλους και να επικοινωνήσει το όραμα και τη συνδρομή της στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.  

Τέλος, είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε τον Μιχάλη Ζαμπίδη, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Kick Boxing και Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητισμού στην Περιφέρεια Αττικής στον οποίο επικοινωνήσαμε τη συνδρομή μας στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης.

Η συμμετοχή μας στην εξειδικευμένη έκθεση Verde.tec, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, μας παρείχε τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε κατά κύριο λόγο το θέμα της διαχείρισης των ΑΕΚΚ, το οποίο είναι ένα σημαντικό βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

Tags: , ,
Μετάβαση στο περιεχόμενο