• Τηλέφωνο: 213 023 8752
  • info@sedpekat.gr

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΑΕ – ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.

04 Ιουλίου, 2023

Η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», ο Δήμος Πα-
λαιού Φαλήρου, ο Φορέας Επιμόρφωσης Στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Forum Training &Consulting» & ο Φορέας Διοργάνωσης Εκθέσεων «Attica Green Expo», διοργανώσαν στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:
«ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ & ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»


Οι οργανωτικές και διοικητικές αλλαγές της περιόδου 2019-2022, η αντιμετώπιση της πανδημίας
και η διαχείριση της ενεργειακής κρίσης από τις Δημοτικές Αρχές και τις δημοτικές υπηρεσίες έχουν καταστήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως το εγγύτερο στοιχείο ασφάλειας και σταθερότητας για τον πολίτη στην καθημερινότητα του.

Το κύριο ζητούμενο της εποχής μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οι διαδικασίες για Πράσινη Μετάβαση & Κυκλική Οικονομία. Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση Πρότυπων Περιβαλλοντικών Πολιτικών για Διοίκηση & Οικονομική Διαχείριση με περιβαλλοντικό αποτύπωμα, περιβαλλοντικές δεξιότητες, πράσινες προμήθειες, μείωση ρύπων, βιώσιμη αστική κινητικότητα, ηλεκτροκίνηση, ολική διαχείριση στερεών αποβλήτων και μείωση ταφής απορριμμάτων, με περιβαλλοντική ευθύνη και δεσμεύσεις.

Για την επιτυχή εφαρμογή πολιτικών «Πράσινης Μετάβασης και Κυκλικής Οικονομίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» ο  Πρόεδρος της ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΑΕ κος Δημήτρης Κλωνής έλαβε μια ακόμη τιμητική βράβευση από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Ο Πρόεδρος της Ένωσης και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νέας Σμύρνης κ. Μιχάλης Χρηστάκης απένειμε αυτοπροσώπως το βραβείο, στο πλαίσιο της 2ης Attica Green Expo, που διεξήχθη στο Παλαιό Φάληρο από τις 24 έως τις 27 Μαΐου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο