• Τηλέφωνο: 213 023 8752
  • info@sedpekat.gr

Ghetto Magazine: Το Όραμα και το Έργο της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.

10 Ιουνίου, 2024

 

Ghetto Magazine Team

 

Κύριο μέλημα της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. είναι η ορθή διαχείριση και η καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης διάθεσης των μπαζών. Σε μια μεγάλη δράση ενίσχυσε τους πνεύμονες πρασίνου στον Υμηττό και στην Πεντέλη.

Έχοντας ως πυξίδα τη βιώσιμη ανάπτυξη, η ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. αποτελεί εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ). Ως πρωτοπόρος φορέας στον τομέα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης αποβλήτων, διακρίνεται για την αφοσίωσή της στη φροντίδα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέσω της στενής συνεργασίας με δεκάδες επιχειρήσεις και μονάδες επεξεργασίας, επιτρέπει τη μετατροπή αυτών των υλικών σε πόρους που μπορούν να αξιοποιηθούν εκ νέου.

Παράλληλα, μέσα από συστηματικές δράσεις και στοχευμένες πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού, η ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του τόπου μας.

Ενισχύοντας τους πνεύμονες πρασίνου στον Υμηττό και στην Πεντέλη

Στα πλαίσια των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε., το καλοκαίρι του 2023, η εταιρεία υποστήριξε μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού του ΣΠΑΥ, στο ανατολικό τμήμα του Υμηττού και τμήμα του Πεντελικού Όρους.

Ακολουθώντας τη φιλοδοξία του ΣΠΑΥ για ένα βουνό “μηδενικών αποβλήτων” η δράση αυτή εστίασε στην απομάκρυνση μπαζών και οικοδομικών υλικών που είχαν πεταχτεί ανεξέλεγκτα στον Υμηττό, προκαλώντας σημαντική υποβάθμιση στο φυσικό περιβάλλον.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

 

Tags: , , , , ,
Μετάβαση στο περιεχόμενο