• Τηλέφωνο: 213 023 8752
  • info@sedpekat.gr

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ATHENSVOICE ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΠΑΖΩΝ ΑΕΚΚ

Εικόνες ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.
12 Αυγούστου, 2022

ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε: Ο φορέας διαχείρισης μπαζών ενημερώνει τον κόσμο με στόχο την επίτευξη μίας κυκλικής οικονομίας.

Γράφει ο Δημοσιογράφος Φίλιππος Κόλλιας για την AthensVoice

Ο φορέας «ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ «ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.» αποτελεί έναν από τους κορυφαίους στο είδος του, εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχειρίσεως Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων στη χώρα και είναι ο πλέον κατάλληλος αδειοδοτημένος φορέας για να ανακυκλωθούν τα μπάζα της κατασκευής σας.

Εικόνες ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε.

Η διαχείριση των μπάζων ή αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων ή ΑΕΚΚ, όπως περιγράφονται στη νομοθεσία, είναι βασικός πυλώνας της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. Υποστηρίζει την πρόληψη παραγωγής, την ορθή διαχείριση και την καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης διάθεσης των μπαζών και ενημερώνει για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων των έργων αφού πολλοί ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουν τι προαπαιτείται.

«Οργανώνουμε το ταξίδι των αποβλήτων με προορισμό την κυκλική οικονομία», επισημαίνουν τα εξειδικευμένα στελέχη της ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή να ενημερώσουν και να κατευθύνουν τους επαγγαλματίες της οικοδομής.

Οι κύριες υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρία είναι η οργάνωση και εποπτεία των εργασιών εναλλακτικής διαχείρισης (Συλλογή – Μεταφορά – Επεξεργασία – Αξιοποίηση)  των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις, η ενημέρωση ιδιωτών, Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων για τις υποχρεώσεις τους σχετικά με την ανακύκλωση των συμβατικών αποβλήτων, η σύναψη συμβάσεων με τους υπόχρεους διαχειριστές για την ανακύκλωση των αποβλήτων τους και ο έλεγχος των συμβεβλημένων μονάδων ως προς τις διαδικασίες ανακύκλωσης που εφαρμόζουν.

Παράλληλα, στην ΣΕΔΠΕΚΑΤ Α.Ε. ως μια σύγχρονη και συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία, αναπτύσσονται δράσεις που προωθούν τόσο την Εσωτερική Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη όσο και την Εξωτερική Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Διάβασε όλο το άρθρο – αφιέρωμα στο ΄΄εργο της ΣΕΔΠΕΚΑΤ ΕΔΩ

Μετάβαση στο περιεχόμενο